Ketupat sedang direbus, emmm masih terbau-bau lagi wangi lemaknya :-).
Orang kelantan suka makan ketupat palas lemak dengan air gula 'nise.
Tapi tak pernah lagi kami dapat tempahan macam tu ;-0. Yang selalu ditempah adalah bersama rendang ayam atau daging.Harga rendang pulak bergantung pada berat timbangan. Harga dari RM35.
2 comments:
adeh...kalau dok dekat2 sini kan best...saya suka makan ketupat tapi malas nak buat.
Salam Ieda
Terimakasih singgah 'rumah' kami.
Akak ni..dah tua2 baru berani buat ketupat palas sendiri. Dulu-dulu harap tempah juga :-).
Paling tak masuk akal...akak akan beli daun palas,daun kelapa kat chokit...tapi biarkan layu je. Akak pi beli yg dah masak kat sekitar hulu klang ni...tapi itu dolu-dolulah...zaman malas ;-)
Post a Comment